Woensdag 4 januari is het internationale spaghetti dag! De naam spaghetti komt van het Italiaanse spaghetti waar het een meervoudsvorm van is. Spaghetti bindgaren is het verkleinwoord van spago dat bindtouw betekent. Letterlijk vertaald, betekent spaghetti dus bindtouwtjes. De bekendste variant, een klassieker onder de pasta’s, is spaghetti bolognese. Laten wij hier nu een lekker recept voor hebben.
Ingrediënten:
Tommies Snacktomaten
Tommies Snackpaprika’s
Spaghetti
Gehakt
Tomatenpuree
Knoflook & sjalot
Verse basilicum & peterselie
Peper en zout
Bereidingswijze spaghetti bolognese:
Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snipper de knoflook en sjalot en fruit deze op laag vuur in één eetlepel olijfolie.
Halveer de tomaatjes en paprikaatjes en voeg deze toe aan de sjalot en knoflook. Stoof mee tot deze zacht zijn.
Rul in een andere pan het gehakt.
Voeg tomatenpuree en wat water toe aan het groentenmengsel en breng aan de kook.
Pureer de saus. Voeg naar smaak peper en zout toe.
Voeg het gehakt toe aan de saus en serveer samen met de spaghetti.
Tip: serveer met een beetje fijngehakte basilicum en peterselie.
Deel de vrolijke kant van gezondheid.